El divendres 4 d’octubre de 2019, es va celebrar l’entrega dels Premis Fotoconnexió 2019, al Cercle Artístic de Sant Lluc.

Els Premis Fotoconnexió volen distingir anualment aquelles persones, entitats o iniciatives que participin dels objectius de l’associació, en siguin o no membres.

L’Exposició combinada Troc de Mirades-Manel Esclusa al centre La Sala de Vilanova i la Geltrú ha guanyat el Premi Fotoconnexió 2019 en la categoria d’Iniciativa fotogràfica de l’any. Per combinar la visió de la fotografia que tenia Miquel Galmes, a partir de la seva col·lecció -tot incorporant-hi imatges de fotògrafs reconeguts i anònims-, amb dos projectes de Manel Esclusa. És una iniciativa del Centre Cultural La Sala i l’IEFC. El premi el va recollir Eduard Bertran, director de l’IEFC.

Felicitem també a Maria de los Santos García Felguera, premi Trajectòria en l’àmbit de la recerca i de l’impuls de la fotografia, i a Pep Parer, premi Fotoconnectat.

Fotoconnexió és una associació cultural sense ànim de lucre creada per un grup de fotògrafs, arxivers, historiadors, col·leccionistes i investigadors que provenen de l’àmbit públic i privat, professional i amateur, amb un interès comú per l’estudi de la fotografia i l’audiovisual. La finalitat de l’associació és la investigació, la conservació i la difusió de la fotografia i l’audiovisual en tots els seus aspectes, principalment, en l’àmbit català.