El dimarts 11 de febrer de 2020 s’emet per TV3 el documental Passeig de Gràcia, l’escenari burgès dins del programa Sense ficció.

En aquest documental Lluís Permanyer parla d’una època en què el passeig de Gràcia s’omple de jardins, cafès, teatres de luxe i tota mena d’atraccions per als barcelonins i com aquest es va transformant amb el pas del temps i els diferents esdeveniments polítics que van marcar la ciutat.

El documental ens mostra els diferents paisatges que adopta aquest emblemàtic carrer de Barcelona: els primers cotxes que van circular-hi, l’arribada del ferrocarril, els personatges il·lustres que van arribar a la ciutat pel baixador del carrer Aragó, la invasió dels bancs que van transformar el passeig en un carrer trist i sense vida o l’aparició els anys setanta del local Drugstore, refugi de noctàmbuls i, durant els seus primers anys, l’únic lloc per prendre l’última copa quan tots els locals ja eren tancats a la ciutat.

Amb Lluís Permanyer i els entrevistats que l’acompanyen, el documental convida a l’espectador a reflexionar sobre la transformació que ha patit el Passeig de Gràcia i quin és el futur que l’espera.

L’Arxiu Històric Fotogràfic de l’IEFC hi ha contribuït amb diverses imatges de les col·leccions Merletti i Plasencia.