L’IEFC ha estat convidat a participar en el projecte, The Grassroots Politics of Independence, promogut per l’Aberystwyth University de País de Gal·les, U.K.

Aquest projecte està interessat en el debats que sobre la independència es produeixin a llocs com Gal·les, Escòcia i Catalunya per tal d’explorar com pensa i se sent la gent sobre aquest tema al marge d’altres investigacions centrades en si es recolza o no la independència.

ALUMNAT PARTICIPANT EN EL PROJECTE
Marc Ballano, Jacqueline Caballero, Jessica Cañadas, Gala Espín, Àgueda Graell, Andrea Hernández, Noel Pérez, Adrià Tur i Robert Vásquez. L’IEFC reconeix i agraeix la seva implicació i participació en el projecte.

Les seves fotografies formaran part, en un futur, d’una exposició internacional a presentar a tres capitals europees: Barcelona, Edinburgh i Cardiff, juntament amb els resultats de la recerca.

(dreta a esquerra) Foto: Noel Pérez, Àgueda Graell,  Jessica Cañadas, Adrià Tur, Andrea Hernández, Robert Vásquez, Jaqueline Caballero, Gala Espín i Marc Ballano.
(dreta a esquerra) Foto: Noel Pérez, Àgueda Graell, Jessica Cañadas, Adrià Tur, Andrea Hernández, Robert Vásquez, Jaqueline Caballero, Gala Espín i Marc Ballano.

METODOLOGIA
Foto-Elicitació. Entrevistes i discussions en grups a partir de les fotografies realitzades sobre el tema pels mateixos participants. El projecte no vol estudiar el que es pensa sobre la independència -finalitat de les enquestes- sinó què és el que es té en compte quan hi pensem.

AVALUACIÓ ÉTICA
Aquesta recerca no és partidista i no pretén promoure una posició específica al respecte, sinó saber com les persones consideren qüestions polítiques. Al respecte, el projecte ha estat considerat i aprovat pel Comitè d’ètica en la recerca de la Universitat d’Aberystwyth al maig de 2022.

FINANÇAMENT
Aquest projecte està finançat pel Consell de Recerca Econòmica i Social (ESCR, organisme depenent del govern Britànic) i forma part del Centre de Recerca de la Societat Civil dins de WISERD (Institut Gal·lès per a la recerca econòmica i social).

PARTICIPACIÓ DE L’IEFC
L’IEFC va seleccionar a un grup representatiu del seu alumnat per participar en el projecte. A partir les seves fotografies realitzades sota la consigna d’expressar de forma simbòlica els seu sentir i pensar sobre la independència, es varen organitzar durant el mes de gener de 2023, a l’aula Steichen de l’IEFC, dues sessions de discussió i debat sota la direcció de la Dr. Núria Franco-Guillén, Postdoctoral researcher del Department of International Politics de l’Aberystwyth University.