Promoció cultural
L’IEFC participa en el Festival Revela-T amb un taller fotogràfic d’Aiguagrames30 de maig de 2014

Revela-T és un festival de fotografia analògica que es celebra del 30 de maig a l’1 de juny de 2014 a Vilassar de Dalt. Compta amb diversos actes, com ara trobades, exposicions, conferències, tallers i fires comercials.

L’IEFC hi organitza un taller fotogràfic d’Aiguagrames, impartit per Ramón Casanova amb la col·laboració de Marta Colell, tots dos professors del centre.

L’IEFC vol donar suport a iniciatives que contribueixen a divulgar totes les manifestacions particulars de la fotografia.

A més a més, també participa en el festival una destacable representació de fotògrafs vinculats a l’IEFC:

  • Montse López: Ítaca
  • Lea Tyrallová:
    • Ja–Ty–My–Oni
    • Photobook Club BCN
  • Salvi Danés: Blackcelona
  • Xènia Bagués i Magdalena Ramírez: Xerrades fotogràfiques
  • Ramón Casanova: Luminografías

Antoine Khidichian, Ivan Caponio, Claudia Cebrián, Alice Zaccaria i Patrycja Proniewska, alumnes de l’IEFC, exposen en diferents espais a la secció del festival 30 microexposicions.

Taller d’Aiguagrames

El que em fascina dels fotogrames és que em conviden a pensar allò fotogràfic com un univers tàctil on les imatges es manifesten per contacte, on allò perceptible es fa visible per proximitat. Apartar-hi la càmera o fer-la créixer per ficar-s’hi dins, endinsar-se en la intimitat del laboratori o lliurar-se a la foscor de la nit, són litúrgies que provoquen el cos a cos amb allò imaginable, dilueixen les distàncies entre la fotografia i allò fotografiat, i ens involucren en l’acte creatiu del lluminós.

En els aiguagrames l’emoció s’amplifica; solament transparència s’interposa entre la llum i allò sensible. L’aigua, aliena a la nostra voluntat de control, assumeix la seva pròpia lògica i ens demana, i ens ofereix, vibració, fulgor, ressonància…

El taller és eminentment pràctic. Dedicarem els primers minuts a presentar les possibilitats de treball i els desenvolupaments creatius de fotògrafs/es que treballen amb ella, i la resta del temps ens dedicarem a treballar en els espais habilitats per a tal funció de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.

Tots/es us endureu a casa el resultat de les vostres experiències.

Text de Ramón Casanova

ASSISTENTS: 10 persones.

INSCRIPCIÓ : 50€, a formalitzar a l’IEFC (material inclòs)

Data: Dijous, 29 de maig de 2014, de 10:00 a 14:00 hores
Lloc
: Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya
C/ Comte d’Urgell, 187 (dins el recinte de l’Escola Industrial). Barcelona