Warning: Illegal string offset 'name' in /var/www/vhost/iefc.cat/home/html/wp-content/themes/iefc/single-news.php on line 5
Terminologia de la fotografia digital. Publicat pel Termcat amb l'IEFC.

El TERMCAT publica en línia la Terminologia de la fotografia digital, un àmbit que ha estat objecte d’una gran revolució aquests darrers anys, la qual ha implicat un canvi significatiu de tota la terminologia associada.

Aquest diccionari recull un centenar de termes relacionats amb els procediments i les tècniques per a l’obtenció, l’edició i la publicació d’imatges digitals, amb les càmeres i els accessoris, i també amb la tecnologia bàsica associada a la fotografia digital.

Cada fitxa terminològica conté una denominació catalana; sinònims, si n’hi ha; equivalents en castellà i anglès; definició, i notes explicatives o exemplificadores quan s’ha cregut convenient.

L’obra és fruit de la col·laboració entre el TERMCAT i l’IEFC, amb el suport del Govern d’Andorra.  L’IEFC ha contribuit a l’equip de treball aportant assessorament tècnic mitjançant la professora Laia Moreto Alvarado.

Atès que l’àmbit de la fotografia digital ha pres molt de relleu en la societat digital, que ha multiplicat les possibilitats i els contextos de tractament i difusió d’imatges, aquest projecte pretén oferir un primer conjunt de terminologia bàsica obert a l’ampliació i l’actualització que faciliti la comunicació en català en aquest àmbit i que ajudi a la comprensió i la divulgació dels conceptes més rellevants. La intenció és ampliar aquest contingut inicial en futures edicions del recull.