Escola
El fotògraf Tomàs Abella, antic alumne de l’IEFC, dóna una conferència a l’Institut10 de març de 2009

El dia 10 de març de 2009, el fotoperiodista Tomàs Abella, dóna una conferència al curs d’Assaig Fotogràfic de l’IEFC sobre els reportatges que ha portat a terme en col·laboració amb l’ONG Intermón Oxfam.

L’últim llibre d’Abella, editat per Intermón Oxfam, du com a titol Dones d’aigua, i es pot consultar a la biblioteca de l’IEFC.

Perfil de l’autor

Tomàs Abella (Barcelona, 1962) estudia fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. En els seus primers treballs com a fotoperiodista independent documenta l’enfonsament de la revolució sandinista, la fi de la guerrilla de Salvador i la tragèdia dels refugiats. Entre 1992 i 2002 elabora un assaig titulat Els fills del Sol que evidencia la ferma voluntat de resistència dels pobles Quechua i Aimara a Bolívia i Perú. Des de 1996 documenta per Intermón Oxfam projectes de cooperació i desenvolupament a l’Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia. El 2004 el festival internacional de fotoperiodisme Visa pour l’Image presenta el seu treball. El 2008 conclou el projecte Dones d’aigua, de sensibilizació sobre la problemàtica de l’aigua i la seva relació amb les dones a l’Àfrica subsaharina.