Des del Festival Visa pour l’Image a Perpinyà s’organitza un Campus Internacional d’Escoles de Fotografia amb estudiants de diferents centres i universitats de fotografia europees.

L’IEFC, la Facultat de Fotoperiodisme de l’Universitat de Hannover, i recentment la pròpia Universitat de Perpinyà són els membres permanents d’aquest campus, els quals s’encarreguen de proposar altres escoles de fotografia i posar-les en contacte amb el festival, qui es fa càrrec de la seva invitació formal.

Per part de l’IEFC, hi participa amb una representació de 6 alumnes de diferents cursos: Oscar Bayona Pie, Judit Domingo Sánchez, Juan Ignacio Genco, Nagore Giménez, Sandra Gross Montserrat i Gonzalo Martínez Barceló. Aquest any en concret, són els mateixos seleccionats per representar l’IEFC en el marc del Visa Off de Perpinyà, amb l’exposició: Hexàgon. 6 línies de fotografia documental.

Del 29 d’Agost al 4 de Setembre de 2016, els participants viatgen i estan allotjats a Perpinyà, a càrrec de l’IEFC i del Festival, respectivament. Al llarg d’aquesta setmana prenen part en trobades entre estudiants, fotoperiodistes, editors i agències, on poden mostrar el seu portfoli. Així mateix, tenen accés a exposicions, diferents activitats i projeccions del Festival.

És el segon any d’aquesta trobada amb l’objectiu de potenciar contactes i comunicació entre estudiants de diferents escoles europees i també fomentar la seva participació al Festival Visa pour l’Image.