Per 3er any l’IEFC participa com a membre permanent en el Campus Internacional d’Escoles de Fotografia en el marc del Festival Visa pour l’Image a Perpinyà. Sis estudiants de l’IEFC, juntament amb altres representants de diferents centres i universitats de fotografia europees, hi assisteixen durant la setmana del 4 al 10 de Setembre de 2017, a més poden viure de prop el festival, un dels principals esdeveniments al voltant de la fotografia de reportatge.

L’IEFC, la Facultat de Fotoperiodisme de la Universitat de Hannover, i la pròpia Universitat de Perpinyà són els membres permanents d’aquest campus, els quals s’encarreguen de proposar altres escoles de fotografia i posar-les en contacte amb el festival, qui es fa càrrec de la seva invitació formal.

Per part de l’IEFC, hi participa amb una representació de 6 alumnes de diferents cursos: Amanda Martín, Matt Evans, Montse Giralt, Montse Sahuquillo, Sílvia Morillo i Thierry Dana. Alguns d’aquests alumnes també exposen a la mostra 6 vides que es presenta en el programa del Visa Off de Perpinyà.

Els 6 participants viatgen i estan allotjats a Perpinyà, a càrrec de l’IEFC i de Visa pour l’Image, respectivament. Al llarg d’aquesta setmana prenen part en trobades entre estudiants, amb fotoperiodistes que mostren el seu treball, amb editors i agències, on poden presentar el seu portfoli personal. Així mateix, també tenen accés a exposicions, visites guiades i projeccions del Festival.

Aquestes trobades tenen com a objectiu, potenciar contactes i comunicació entre estudiants de diferents escoles europees i també fomentar la seva participació al Festival Visa pour l’Image.

Els estudiants que assisteixen al Campus 2017 provenen d’aquests diferents centres:

  • Université de Perpignan (DU Photojournalisme, communication et images aériennes), França.
  • Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), Barcelona.
  • University of Applied Sciences and Arts of Hanover, Alemanya
  • Ecole Supérieure des arts de l’Image ESA LE 75, Brussel·les, Bèlgica.
  • Officine Fotografiche, Roma, Itàlia

Aquesta és una de les 3 activitats on els estudiants de l’IEFC intervenen durant el festival Visa pour l’Image de Perpinyà 2017.