L’objectiu d’aquest taller és donar a conèixer la tècnica d’estampació de fotogravat a partir de planxes de fotopolímer. El fotopolímer és una tècnica contemporània de gravat que utilitza planxes de fotopolímer amb una qualitat de reproducció comparable a altres processos com el platí o el carbó.
En aquest curs treballarem la tècnica del fotogravat sobre planxes de polímer, cosa que ens permetrà generar imatges a partir d’arxius digitals. El curs es divideix en dues parts: la creació de la imatge sobre planxa de polímer i l’estampació en paper de gravat. El gravat de la placa consisteix en la preparació i adequació de la imatge, la incorporació de la trama, la impressió en impressora de tintes pigmentàries, l’insolat amb llum ultraviolada i el revelatge i assecat de la placa. L’estampació de la planxa el formen l’entintat de la imatge, la neteja posterior i el pas pel tòrcul i la preparació dels papers a estampar.
En condicions normals, cada participant pot estampar dos o tres papers d’una planxa. No és necessari tenir coneixements previs de gravat per fer el taller.
Israel Ariño
(Barcelona, 1974)
Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona.
A partir del 2001, s’instal·la com a professional en el camp de la imatge, repartint el seu temps entre la docència, la producció d’obres personals i la seva tasca com editor a Ediciones Anómalas.
El seu treball s’exposa regularment a Espanya i de manera particular a França. Entre les exposicions més importants destaquem les següents: Cartographies éparses a la Box Galerie (2019), Le temps éparpillé 1995-2015 (2015) a l’Imagerie de Lannion i a la Galerie VU (2015), Atles i altres cartografies (2013) a la Galeria Tagomago de Barcelona.
Ha estat convidat en residències d’artista en diferents ocasions: a Diaphane pel projecte Voyage en pays du clermontois (2018), a Toulouse a la Residénce 1+2 (2017), al Domaine de Kerguéhennec pel projecte La gravetat del lloc (2016), a Le Blanc pel projecte Le nom qui efface la couleur (2013), al Carré d’Art pel projecte Térritoire d’Expériences (2012).
És autor de 5 monografies: Atlas, Terra Incognita, Le nom qui efface la couleur, La gravetat del lloc i Voyage en pays du Clermontois (en col·laboració amb Clara Gassull), totes elles editades a Ediciones Anómalas.
Recentment i juntament amb la Clara Gassull, amb qui col·labora des del 2016, han creat LaBabuch: un projecte cultural enfocat a trobades i tallers amb diferents autors/res especialment enfocats al llenguatge fotogràfic.
El seu treball està representat per la Fifty Dots Gallery (Barcelona), la Galerie VU (Paris), la Box Galerie (Brusseles), la Roy Kahmann Gallery (Amsterdam) i la Tosei Gallery (Tokyo).

Introducció al fotogravat
Durada: 8 h
Lloc: Taller Israel Ariño i Clara Gassull, Espinavessa.
El taller es durà a terme a la casa-taller de Clara Gassull i Israel Ariño, una casa situada en un petit poble de l’Alt Empordà. Els participants podran arribar a la casa o bé amb cotxe o bé se’ls anirà a buscar a l’estació de tren més propera: Figueres. En tot cas, això es gestionarà uns dies abans de l’inici del taller.
Data i Horari: 25/11/23 de 10 a 19 h
Grups reduïts: Màxim 6 alumnes per grup.
Preu: 140 € (tot el material inclòs)
Descomptes: Alumnes IEFC | Afiliats UPIFC | Associats AFPE: 10%
Packs de cursos:
Pack de 4 cursos: 20% de descompte
Pack de 8 cursos: 30% de descompte
Només per a Cursos de Processos Analògics Experimentals.
En cas de no assolir el nombre mínim d’inscripcions, s’anul·la el curs i es retornen els diners.
Compartir