Dirigit a totes aquelles persones que vulguin ampliar la seva experiència en el camp de la fotografia creativa. El taller proposa tenir un primer contacte amb el món del fotograma en color. Aquest procés aprofita la sensibilitat de la llum dels papers fotogràfics. En funció de les seves característiques, superfícies, data de caducitat, textures i exposició, les tonalitats de la imatge final varien. La tècnica consisteix en posar en contacte el paper sensible a la llum amb un negatiu, dibuix o objecte i després exposar-lo sota una font de llum natural o artificial.
El taller s’iniciarà amb referències d’artistes que han treballat el mitjà. La Clara també compartirà de primera mà algun dels seus treballs realitzats a partir del fotograma. A continuació es realitzaran dos tipus de pràctiques, per una banda fotogrames a l’exterior, sota la llum del sol, i per altra banda es fotogrames dins el laboratori fotogràfic.
El taller es durà a terme a la casa-taller de Clara Gassull i Israel Ariño, una casa situada en un petit poble de l’Alt Empordà. Els participants podran arribar a la casa o bé amb cotxe o bé se’ls anirà a buscar a l’estació de tren més propera: Figueres. En tot cas, això es gestionarà uns dies abans de l’inici del taller.
Clara Gassull Quer
(Barcelona, 1994)
Graduada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona (UB) i en Fotografia a l’IEFC.
Utilitza la fotografia juntament amb altres llenguatges com el dibuix, la paraula, l’escultura o el vídeo amb els que sovint explora la relació entre el joc i el lloc, així com el nexe entre aquests dos termes per mitjà de diverses pràctiques artístiques que conviden a la contemplació, la reflexió i l’acció.
Des de la basant de mediació-educació, dirigeix el projecte de mediació de Can Manyé, espai d’art i creació contemporània d’Alella, des del 2019 dissenyant i realitzant visites-tallers dirigides a les escoles i instituts de la zona. Recentment i juntament amb Israel Ariño, amb qui comparteix projectes des del 2016, ha creat LaBabuch: un projecte cultural enfocat a trobades i tallers amb diferents autors/res especialment enfocats al llenguatge fotogràfic. D’altra banda ha treballant en projectes o tallers amb entitats com Fundació Joan Miró, COAC, IEFC, Grisart, La Capell, Caixa d’Eines del Pla de Barris, Drac Màgic, Museu Marítim, Lumínic Festival, Panoràmic, Arts Santa Mònica i A Bao A Qu.
A partir del 2017, el seu treball s’ha mostrat a festivals i espais d’art com BFoto Huesca (2016), Festival Lumínic, Sant Cugat (2018), Espai Hybris, Hospitalet (2018), Fiftydots Gallery, Barcelona (2018), Fotointerpretacions Barcelona (2019), Diaphane, Clermont-l’Oise (2019), Fine Art Igualada (2021) i Can Manyé, espai d’art contemporani, Alella (2021).
Metodologia

Fotogrames en color
Durada: 8 hores
Lloc: El taller es durà a terme a la casa-taller de Clara Gassull i Israel Ariño, una casa situada en un petit poble de l’Alt Empordà. Els participants podran arribar a la casa o bé amb cotxe o bé se’ls anirà a buscar a l’estació de tren més propera: Figueres. En tot cas, això es gestionarà uns dies abans de l’inici del taller.
Data i Horaris: 27/11/22, 10 a 19h
Grups reduïts: Màxim 6 alumnes per grup.
Preu: 145 € (tot el material inclòs)
Descomptes: Alumnes IEFC | Afiliats UPIFC | Associats AFPE: 10%
Packs de cursos:
Pack de 4 cursos: 20% de descompte
Pack de 8 cursos: 30% de descompte
Només per a Cursos de Processos Analògics Experimentals.
En cas de no assolir el nombre mínim d’inscripcions, s’anul·la el curs i es retornen els diners.
Per qualsevol dubte previ, contacteu amb Joan Ribó (coordinador de cursos d’especialització): jribof@iefc.cat
Compartir