Dirigit a totes aquelles persones que vulguin ampliar la seva experiència en el camp de la fotografia creativa.
El taller proposa tenir un primer contacte amb la tècnica del positivat lith.
El positivat lith és una tècnica particular de positivat, basada en l’acció de sobreexposar còpies en un bany de revelador esgotat o infectat. El resultat són còpies de força contrast i de tonalitats càlides i/o fredes que varien en funció dels papers, temps utilitzats i ofereixen tons que van des del salmó, al marró o el púrpura. És una tècnica força utilitzada en àmbits creatius perquè permet canviar l’aspecte de la imatge final, creant infinitat d’efectes i textures que ens recorden a altres tècniques com el fotogravat, el carbó, etc.
Per a realitzar aquest taller calen coneixements previs de positivat en blanc i negre.
Israel Ariño
(Barcelona, 1974)
Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona.
A partir del 2001, s’instal·la com a professional en el camp de la imatge, repartint el seu temps entre la docència, la producció d’obres personals i la seva tasca com editor a Ediciones Anómalas.
El seu treball s’exposa regularment a Espanya i de manera particular a França. Entre les exposicions més importants destaquem les següents: Cartographies éparses a la Box Galerie (2019), Le temps éparpillé 1995-2015 (2015) a l’Imagerie de Lannion i a la Galerie VU (2015), Atles i altres cartografies (2013) a la Galeria Tagomago de Barcelona.
Ha estat convidat en residències d’artista en diferents ocasions: a Diaphane pel projecte Voyage en pays du clermontois (2018), a Toulouse a la Residénce 1+2 (2017), al Domaine de Kerguéhennec pel projecte La gravetat del lloc (2016), a Le Blanc pel projecte Le nom qui efface la couleur (2013), al Carré d’Art pel projecte Térritoire d’Expériences (2012).
És autor de 5 monografies: Atlas, Terra Incognita, Le nom qui efface la couleur, La gravetat del lloc i Voyage en pays du Clermontois (en col·laboració amb Clara Gassull), totes elles editades a Ediciones Anómalas.
Recentment i juntament amb la Clara Gassull, amb qui col·labora des del 2016, han creat LaBabuch: un projecte cultural enfocat a trobades i tallers amb diferents autors/res especialment enfocats al llenguatge fotogràfic.
El seu treball està representat per la Fifty Dots Gallery (Barcelona), la Galerie VU (Paris), la Box Galerie (Brusseles), la Roy Kahmann Gallery (Amsterdam) i la Tosei Gallery (Tokyo).
Metodologia
En la galeria podeu veure imatges del taller i les fotografies fetes pels alumnes en el taller.

Positivat Lith
Durada: 8 h
Data i Horari: 16/12/23, 10 a 19h
Grups reduïts: Màxim 10 alumnes per grup.
Preu: 140 € (tot el material inclòs)
Descomptes: Alumnes IEFC | Afiliats UPIFC | Associats AFPE: -10%
Packs de cursos:
4 cursos: 20% de descompte
8 cursos: 30% de descompte
Només per a Cursos de Processos Analògics Experimentals.
En cas de no assolir el nombre mínim d’inscripcions, s’anul·la el curs i es retornen els diners.
Per qualsevol dubte previ, contacteu amb Joan Ribó (coordinador de cursos d’especialització): jribof@iefc.cat
Compartir