L’IEFC col·labora en la publicació del llibre de Javier Corso Fi Su, editat per The Folio Club

L’IEFC, amb la col·laboració en la publicació del llibre Fi Su de Javier Corso, continua recolzant projectes endegats per fotògrafs formats a les seves aules. El llibre està editat per The Folio Club.

La maqueta d’aquest treball va ser seleccionada pel consell internacional de l’editorial La Fábrica y va resultar finalista dels Dummy de la Photo Book Week. També va ser finalista dels Dummy Awards del Festival de Fotografia Documental DOCField 2015.

Fi Su és la materialització en format fotollibre del projecte Fishshot, un reportatge sobre la soledat, l’aïllament emocional i la repressió sentimental que pateix gran part de la societat finlandesa. Problemes que deriven en un excessiu consum d’alcohol, que tant perjudica amb les seves múltiples conseqüències als individus d’un país que a priori destaca per la seva qualitat de vida, en un entorn dominat per idíl·lics paisatges, fred i foscor.

El projecte Fishshot ha guanyat les beques Clic de Fotoperiodisme Jove 2014, Fòrum Fotogràfic Can Basté 2014 i International PhotOn Festival 2015. Les imatges de Fishshot també han estat guardonades amb el Premi Emergencias 2014 d’Art Emergent, i la Photo Romania Grant 2015. A més a més, gràcies a aquest treball, el seu autor ha estat seleccionat a Descubirmientos PHoto España 2015, els Itinerarios PA-TA-TA festival de Granada i el seu portfoli va destacar entre els 50 millors de la convocatòria Barcelona International Photography Awards (BIPA) 2015.

Del 2 al 6 de setembre de 2015, el projecte Fishshot s’exposa en el festival Visa pour l’Image de Perpinyà (Casa de la Generalitat de Perpinyà, 1 Rue de la Fusterie, Perpignan), on es fa entrega dels exemplars ja encarregats del llibre del projecte Fi Su.

Darrerament, l’IEFC ha col·laborat amb diversos projectes endegats per fotògrafs formats a les seves aules com el llibre Transmontanus de Salvi Danés editat per Ediciones Anómalas i el projecte Martyrium Sanctae Eulalie organitzat per The Crossing Lab i amb la participació de: Pau Roig, Dani Pujalte, Miguel Palomino, Núria Guerra i Ramón Casanova.

Fi Su. Foto: Javier Corso
Fi Su. Foto: Javier Corso