L’IEFC col·labora en la publicació del llibre de Pablo Lerma A Place to Disappear

A Place to Disappear és un projecte visual que explora l’absència de l’ésser humà del paisatge primitiu. Imaginant un futur pròxim, en el qual els éssers humans desapareixeran per tornar segles més tard a la Terra.

El projecte investiga els rastres de paisatges utòpics en constant transformació i extinció, i els combina amb imatges d’arxiu pertanyents a expedicions del segle XIX que van explorar localitzacions exactes. Les interseccions físiques, conceptuals i emocionals que es creen entre els dos grups d’imatges esdevenen una nova narració.

L’IEFC, amb la col·laboració en la publicació del llibre A Place to Disappear de Pablo Lerma, continua donant suport a projectes empresos per fotògrafs formats en les seves aules.


Presentació a Barcelona

Presentació-diàleg entre l’autor Pablo Lerma i Pedro Torres al voltant del llibre A place to disappear.

Pablo Lerma proposa amb aquest llibre, nominat l’any 2017 com a First Book Award MACK Editions, una mirada diferent sobre el paisatge, jugant amb l’absència de l’home i amb la unió entre el passat més remot i el futur imaginari en el qual potser es torni a prescindir d’aquesta figura. Paisatges així atemporals i units des de dos extrems dels temps.

Aquesta explicació de l’absència mitjançant la fotografia del paisatge es complementa amb imatges d’arxiu del segle XIX pertanyents a expedicions en què es van documentar el descobriment d’aquests llocs. Tots dos materials creen una atmosfera pròpia i un ritme en el llibre que és analitzat per l’autor en la sessió podent atendre totes les preguntes dels assitents a la presentació.

Data: Divendres 8 de Juny de 2018, a les 20:00 h.
Lloc: ArtDealProject. Carrer Llibertat, 44. Local 1. (Barcelona)