Presentació a l’IEFC del llibre Sex and Revolution in Cuba de Núria López Torres
L’IEFC col·labora en la publicació del llibre Sex and Revolution in Cuba, seguint amb la seva línea de reconèixer i potenciar iniciatives endegades per fotògrafs formats a l’IEFC; com és el cas de Núria López Torres.
En aquest sentit, l’IEFC ha col·laborat amb els següents projectes editorials: Transmontanus de Salvi Danés, editat per Ediciones Anómalas; Martyrium Sanctae Eulalie de The Crossing Lab, Fi Su, de Javier Corso, editat per The Folio Club; i, molt recentment, Faraway so close, d’Alex Llovet.
El dimecres 11 de maig de 2016, a les 19:30 h, es fa la presentació del llibre Sex and Revolution in Cuba, de Núria López Torres, a l’Aula Steichen de l’IEFC, a càrrec de l’autora i de Rafa Badía, fotògraf, editor gràfic i professor de fotografia.
Sex and Revolution in Cuba
Sex and Revolution in Cuba és un assaig fotogràfic que documenta la comunitat homosexual d’aquest país durant tres anys.
Després de l’arribada al poder de Raúl Castro, a l’illa s’inicia una sèrie de canvis econòmics i socials. Un d’aquests canvis està relacionat amb les noves polítiques de sensibilització en diversitat sexual i identitat de gènere, i que lidera Mariela Castro (filla de l’actual president) i directora del Centre Nacional d’Educació Sexual de Cuba. Canvis que alguns veuen com una simple estratègia de màrqueting polític en matèria de Drets Humans, després de dècades de polítiques homòfobes per part del govern.
Un retrat íntim de la realitat, vida i quotidianitat de les persones homosexuals a Cuba, de diferents classes socioeconòmiques, a través d’una investigació en profunditat sobre l’impacte real que aquestes polítiques socials han tingut en la comunitat LGTBI.
Núria López Torres (Barcelona)
Es va formar a l’IEFC i a l’IDEP de Barcelona, on va realitzar un master en fotoperiodisme. S’especialitza en fotografia documental i retrat.
Centra el seu treball en temàtiques relacionades amb la dona, el gènere, les identitats, les violències i les sexualitats. Aborda els temes des de l’antropologia social convertint alguns dels seus treballs en assajos fotogràfics.
Combina els seus projectes personals amb la col·laboració com a freelance en mitjans nacionals i internacionals com El País, Interviú, Zakpika, El Periódico de Catalunya, Yo Dona, Marie Claire, Le Monde, The Caravan, CNN, The Guardian, Al-Jazeera, GEO o Terra Mater, entre altres, i la seva activitat docent la desenvolupa en diversos centres especialitzats de fotografia.
És membre de l’organització de fotògrafs, escriptors i periodistes Gea Photowords.
El seu treball ha estat exposat a: London Photo Festival, Angar-7 a Àustria, Whitebox Gallery a Kuala Lumpur (Malàisia), el Museu de Belles Arts de Castelló, el Museo MAC Ibirapuera, São Paulo (Brasil), Centro Cultural de España, Lima (Perú), Centro Cultural Rojas, Buenos Aires (Argentina), Centro de Cooperación Española, Antigua (Guatemala), Academia San Carlos, México DF, Hardcore Art Gallery, Miami (EUA), Centro Cultural de España, Asunción (ParaguaI), Caja Madrid Barcelona, i Círculos de Bellas Artes a Madrid entre altres.
Premi de fotografia del II Festival Internacional de Artes Audiovisuales d’Andalusia, Premio Internacional de Fotografía Argazklik, finalista Kuala Lumpur International Photo Awards Portrait, finalista Lens Culture Portrait Award, i finalista del Hamdan Bin Hohammed Bin Rashid Al Maktourm International Photography Award. Amb obra a la Fundación Isonomía de la Universitat Jaume I de Castelló i la Fundación Visible de Arte Contemporáneo.
Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya
Adreça: C/ Comte d’Urgell, 187 (dins el recinte de l’Escola Industrial). Barcelona
Telèfon: 934 941 127
Data: Dimecres 11 de maig de 2016, a les 19:30 h
Compartir