Taller intensiu d’un cap de setmana impartit per Gregori Civera, reconegut fotògraf d’arquitectura i moda. L’objectiu del taller és presentar la càmera de gran format com a eina ideal per a un procés creatiu específic, basat en l’observació lenta de l’entorn, que afavoreix una fotografia més conscient del detall.
Fotògrafs tan diferents com Stephen Shore, Richard Avedon o Thomas Struth comparteixen l’ús d’aquest tipus de càmeres, fonamental per sostenir el seu discurs. També ens acostarem a l’obra de fotògrafs contemporanis com ara Alec Soth o Bryan Schutmaat, i per què segueix sent rellevant i atractiu l’ús d’aquesta eina per a les noves generacions de fotògrafs, editors, directors creatius i per al públic en general.
Gregori Civera guiarà els 15 participants en el descobriment de les possibilitats tècniques i estètiques del gran format. Per això comptarem amb el suport d’Arca Swiss, fabricant de càmeres de gran format d’alta qualitat, que ens proporciona càmeres i òptiques. També comptarem amb la complicitat de Kodak, que subministra pel·lícula en blanc i negre. Aquest material es revelarà al laboratori de l’IEFC.
El programa és eminentment pràctic i inclou una sèrie d’exercicis que es faran al recinte de l’escola industrial, envoltats d’arquitectura industrial modernista, en un emplaçament únic i privilegiat de la ciutat de Barcelona.
Programa
Divendres 17 a 20 h
Recepció i benvinguda als participants.
Presentació del treball de Gregori Civera.
Presentació del treball d’autors clàssics i contemporanis que han destacat l’ús de la càmera de gran format.
Dissabte 10 a 14 h i de 16 a 20 h
Introducció al maneig i tècnica de la càmera de gran format.
Sessió de treball intensiu amb càmeres de gran format Arca Swiss i pel·lícula Kodak blanc i negre.
En paral·lel, un tècnic de laboratori revelarà la pel·lícula disparada pels participants.
Diumenge 10 a 15 h
Sessió de treball intensiu amb càmeres de gran format Arca Swiss i pel·lícula Kodak blanc i negre.
Presentació i anàlisi de resultats obtinguts pels participants.
Sobre Gregori Civera

A principis dels anys 90, un cop acabada la meva etapa de formació a l’IEFC i en el context de la Barcelona preolímpica, començo a rebre encàrrecs relacionats amb la fotografia d’arquitectura.
De seguida entenc que necessito una càmera de gran format per poder operar d’acord amb el llenguatge visual establert, que té com a principi elemental una perspectiva sovint artificial, però amb l’avantatge notable d’evitar la molesta convergència de les línies verticals.
És a dir, un llenguatge que, fent ús dels artificis que ofereix la càmera de gran format, genera unes vistes tan ideals com impossibles d’obtenir (almenys aleshores) per cap altre mitjà.
Segons avançava la meva carrera professional cap a altres terrenys, vaig veure que la meva eina preferida oferia també un gran detall i, sobretot, una manera de treballar molt determinada, més reflexiva i pausada, allunyada de l’instant decisiu i més a prop de la descripció del que és permanent. Avui, amb la violenta irrupció de la intel·ligència artificial en l’àmbit de la imatge i després de dues dècades de fotografia digital, la perfecció digital ja no té interès artístic ni comercial. Alliberar la fotografia de la necessitat d’encaixar en aquests paràmetres de perfecció digital ja obsoleta, és fonamental per recuperar-ne la rellevància. Fotografiar menys, pensar i sentir-ne més.
Alguns treballs


Més treballs a:
gregoricivera.com
@gregori_civera
Informació addicional
Durada: 16 h
Màxim nombre d’alumnes: 12
Idioma: Espanyol / Anglès
Requisits: Estar familiaritzat amb l’ús del fotòmetre i el control de l’exposició.
Material necessari: El material està inclòs al preu del taller. Es treballarà amb càmeres de la marca Arca Swiss cameras i material fotogràfic B/N de Kodak.
Calendari: Del 20 al 22 d’octubre del 2023
Divendres de 17 a 20 h
Dissabte de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Diumenge de 10 a 15 h
Preu: 420€
Descomptes: 10% IEFC students | UPIFC Affiliates | AFPE associats
Amb el suport:
Compartir